Nieuws rond de herinrichting

In vervolg op het periodieke overleg dat tot de start van de herinrichting plaatsvond, spraken we op 12 april weer met het projectteam. Dit zijn de laatste berichten:

  • In de praktijk nemen de terrassen nogal eens meer ruimte in dan mag. We gaan met de BiZ afspraken maken over terrasaanduidingen op de grond, zodat voor voorbijgangers, klanten en horecapersoneel duidelijk is waar het terras ophoudt.
    Alle horecaterrassen blijven in het nieuwe ontwerp precies even groot, alleen kan de vorm soms wat veranderen. Dit is onder meer bij Café Caron het geval.
    Bij het terras van Siriphon is iets misgegaan. Hun terras werd per abuis kleiner, doordat daar (nog) een vleugelnoot staat waar het nieuwe ontwerp geen rekening meer mee houdt. Het projectteam heeft bevestigd dat ze het terrasprobleem van Siriphon iom de eigenaren snel oplossen.
  • Vuilnisophaal: binnenkort komt in de hele Frans Halsbuurt geen vuilniswagen meer en moet iedereen de ondergrondse containers gebruiken. Dit wordt ingevoerd nadat ook in het zuidelijkste deel van de Fhals, bij de Albert Cuypstraat, een ondergrondse container staat. Door technische tegenslag gebeurt dat pas over een paar weken.
  • Paaltje / Getir: op de kruising 1e JvCampen-F Bol staat een verzinkbare paal. Op dit moment kan Getir dit paaltje zelf bedienen, waardoor hun leveranciers elk uur van de dag zonder oponthoud de straat in kunnen rijden. Het projectteam gaat zorgen dat Getir de vezip niet meer zelf kan laten zakken. Het paaltje is dan tijdens de venstertijden standaard omlaag, de rest van de dag niet. 
  • De 1e J van Campen is vrijgegeven, maar in het deel bij de Ruysdaelkade is het ondergrondse leiding- en kabelwerk nog onaf. Dit kan pas worden afgemaakt nadat definitief bekend is of de vleugelnootbomen worden vervangen of niet. De 1e JvC gaat dus sowieso nog opnieuw open.
  • Vleugelnootbomen: het bezwaar van een aantal bewoners tegen de kap van deze acht bomen is verworpen. Zij hebben nog de mogelijkheid om hiertegen in beroep te gaan. Of dat gaat gebeuren is nog niet bekend.
  • Elke donderdag (voorheen woensdag) is er een inloopspreekuur voor vragen of klachten over de werkzaamheden. Hiervoor kun je tussen 15.30 en 17.00 terecht bij de bouwkeet aan de Ruysdaelkade ter hoogte van de Quellijnstraat. Er komt bij deze keet ook nog een informatiebord te hangen.
  • Meer informatie is ook op je smartphone te vinden via “de BouwApp”. Voor achtergrondinformatie zie de verenigingspagina en de projectsite van de gemeente.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *